onsdag 29 juni 2011

Födelsedagskort

För några helger sedan fyllde
Min älskade mamma år, förutom ett presentkort på en fin klädesbutik så gjorde jag självklart ett handgjort kort till henne.




Den rosa-inspirerade idén fick jag när jag köpte hennes present, både inslagningspappret och pappkassen var snyggt cerise-rosa!

Nu i juli är det min mosters tur att fylla år och kort det blir det till henne oxå.







Denna gången är det röd färg som dominerar. Inspirationen kommer denna gången inte från presenten i fråga ( den är inte ens påtänkt än) utan min moster själv! Hon passar så otroligt bra i rött och hennes personlighet är lika varm som den röda färgen! Kärlek till min moster <3

Nu ska jag fortsätta steka i den underbara solen, lite brun måste man ju bli inför semestern. 1,5 vecka kvar :)

Kram Emma


måndag 27 juni 2011

Lata helgmorgnar!

På lata sköna helgmorgnar brukar jag göra scones till frukost. Något som både jag, hjärtat och barnen gillar. Jag gör mina scones utan socker, har aldrig gillat söta scones. Sockret får jag istället i mig genom att bre lite sylt på dom :) oxå gör jag alltid mina scones i en muffinsplåt. Jag tycker det är smidigare, dom blir mer lättätna också tycker jag faktiskt att dom blir lite godare ;)
Här kommer mitt recept!




Emmas frukost-scones

8 dl vetemjöl special
1/2 tsk salt
4 bakpulver
100 g margarin
4 dl mjölk

1.Blanda de torra ingredienserna.

2. dela margarinet i små bitar och lägg i mjölet.

3. Häll på mjölken och blanda snabbt samman. Jag kör det en runda i min assistent, det är enklast och snabbast på en lat helgmorgon :) viktigt är att degen blir geggig.

4. Mjöla händerna och rulla små bollar eller vid en lat morgon bara klicka deg i en muffinsplåt. Min plåt är av silikon vilket gör det lättare att få dem att lossna när de gräddats.

5. Grädda i 12 minuter i 250 grader (varmluftsugn 225 grader).
Håll ett öga på dem, de ska bara bli lätt gyllenbruna.

Mums vad gott!

Kram Emma

Njuter

Det är precis vad jag gör just nu, njuter på vår uteplats i gassande sol under min lunch!
Det är rena lyxen att bo så nära jobbet!

Ja då var midsommarhelgen över, den har varit helt underbar trots det vanliga midsommarvädret, blåst, kyla och lite regn :)

Vi hann med både kransbindning och pyssel med barnen på fredagen innan de skulle till sin mamma, midsommarfika med hela familjen Engström på besök, mysigt midsommarfirande bara hjärtat och jag, Ikeabesök, lunch hos Fredriks syster och familj och flera besök i Sjöared hos mina föräldrar.

Och äntligen är två drömmar på väg att förverkligas, min bror ska i sommar flytta in och hyra pappas gård i Sjöared, (vår kära farmor gick bort den 22 maj efter att ha varit sjuk ett tag) för att sedan köpa den och jag kommer att köpa pappas skogsfastighet!

Fredrik är överlycklig och jag likaså :) även om jag alltid har sagt att jag ska bo på gården så vill jag nog hellre äga skogen!
Jag lovar att följa upp med information!

Idag bokade vi äntligen hotell till vår romantiska långweekend som vi pratat om att göra i sommar! Det blev Karlshamn med den vackra skärgården utanför! Lyxigt boende, god mat och med lite tur med vädret blir det en massa fina upplevelser <3

Nu blir det tillbaka till jobb igen!

Kram Emma

fredag 24 juni 2011

Det har hänt så mycket!

Nu var det riktigt länge sedan sist och en hel del har hänt!

Inte nog med att våra små kattungar blivit hela 4 månader..




Vi har renoverat vårt kök och hall, med några smådetaljer kvar..




Jag har klarat mig genom första året med deklarationer vilket gav ca 100 timmar övertid...

Men så har även jag och min älskade Fredrik förlovat oss <3
På restaurang Akvarell, Tylösand den 23/3 2011.




Återkommer med lite före och efter bilder på köket och hallen samt uppdateringar och vad som händer just nu!

Glad midsommar önskar Emma