måndag 3 oktober 2011

Tisdag är en viktig dag!

Ni glömmer väl inte av en av de viktigaste dagarna på året...
Imorgon är det "Kanelbullens dag"!!!

Det firar jag som vanligt med att ha fyllt frysen med underbara kanelbullar :)




Emmas mjölkfria kanelbullar

Ingredienser:
50 g jäst
100 g mjölkfritt margarin
5 dl vatten
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk malen kardemumma
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl special

Fyllning
150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
2 msk Kanel
1,5 dl socker

Pensling
Ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumstempererade
2. Smula jästen i en köksassistent eller bunke. Smält smöret och blanda i vattnet, värm till fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig i maskinen eller för hand. Tillsätt eventuellt ytterligare mjöl.
4. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter.




5. Blanda så länge det rumstempererade margarinet med kanel och socker.
6. Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred över halva fyllningen.
7. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Skär i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg i bullformar på plåt.




8. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250˚.
9. Vispa ägget och pensla det på de jästa bullarna. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter i 250 grader.

Hoppas ni får en kanelbullefylld dag imorgon!

Kram
Emma