lördag 2 juli 2011

"Pots de crème au chocolat"

Ikväll har vi haft en mycket trevlig kväll med Frida & Pierre på besök. Jag och hjärtat hade fixat riktigt goda revben som vi grillade och hade ugnsbakade nypotatisklyftor till.

Till efterrätt var jag ju bara tvungen att testa Leilas "Pots de crème au chocolat" från en av hennes nya program, vilket var en hit! Jag hann inte ta någon bild då innehållet i de små kopparna snabbt slank ner :) men här kommer en bild från recept.nu samt receptet:




Antal portioner: 12

Ingredienser
2 dl mjölk, 3 %
3.5 dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari)
6 st äggulor, ekologiska

Sätt ugnen på 100 grader.
Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång.
Ta av från värmen.
Hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
Separera äggulorna från äggvitorna.
Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.
Servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.

Ljuvligt gott!

Igår fick jag ännu lite tid över till scrapbooking igen. Det blev ännu ett grattis-kort. Alltid bra att ha på lager.







Natti natti
Och trevlig söndag på er!

Kram Emma

3 kommentarer:

  1. Mums!
    Jag ska prova det på fredag, undrar om man kan ha vanlig blockchoklad 60%?

    SvaraRadera
  2. Mmm, så gott! Har funderat på att göra detta ikväll - räcker receptet verkligen till 12 pers? Eller är det väldigt små koppar?

    SvaraRadera