fredag 15 juli 2011

Hi-hat cupcakes

Jaha i onsdags var det ju dags för veckans "Leila"-program igen, ett måste för mig. Denna gången gjorde hon cupcakes i alla dess former. Och än en gång gjorde hon "Hi-hat cupcakes" som jag, sedan jag köpte hennes kokbok; "a piece of cake" så gärna velat testa. Dessa cupcakes har en topping bestående av hemgjorda "mumsmums", låter gudomligt!
Sagt och gjort, dagen efter började jag morgonen med att baka! De är de mest kladdiga kakor jag bakat och även de sötaste :) tyvärr för sött för min smak (och jag som lever mest på socker, hi hi) men de var roliga att göra och det är kul att ha testat på! Här kommer receptet:







Hi-hat cupcakes

Ingredienser

Muffins
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %

Maräng
6 st äggvitor
8.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften

Chocolate coating
350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 msk matolja

Gör så här

Muffins
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng
8. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
9. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
10. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
11. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
12. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
13. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate coating
14.Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
15. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
16. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
17. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

Idag har vi börjat på lite renovering i källaren, ett nytt golv är påbörjat!

Oxå överraskade hjärtat mig med den här i förmiddags!




Lyckliga jag!!!

Kram Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar