måndag 1 februari 2010

Kycklingpaj med chilisås

Här kommer det efterlängtade receptet på världens godaste kycklingpaj!

Jag lovar, det blir inte mycket över ;-)

4 port.

Pajdeg:
150 g margarin
3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten

1/2 grillad kyckling
1 gul paprika
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 burk annanasskivor
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar

Ägg till pensling

Blanda ingredienserna till pajdegen
och förvara degen kallt medan du gör pajinnehållet.

Dela paprikan i småbitar och fräs i margarinet,
strö över mjöl och spä med grädde.
Blanda i chilisås och koka i någon minut.
Skär annanasen och dela kycklingen i mindre bitar.
Lägg i kycklingbitarna i röran tillsammans med annanasen och krydda.
Lägg röran i en smord pajform.
Kavla ut degen till en cirkel och täck pajformen.
Pensla med uppvispat ägg.
Tillagas i ugnen på 225 grader i 25-30 minuter.

En stor sallad och ett fuccaciabröd till funkar väldigt bra!

Smaklig måltid!

Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar